Så funkar Studentboet

Studentboet, är det en bostadskö? 

Nej, Studentboet är inte en bostadskö. Däremot kan Studentboets hemsida ses som en plattform, där den som har ett boende att hyra ut kan lägga upp en annons och studenter i behov av boende kan hitta anpassade boenden. För att kunna annonsera eller svara på annonser behöver du registrera dig på sidan. Registreringen utgör inte en registrering i en bostadskö, utan ger dig tillgång till den information som finns på sidan. I början av terminen erbjuder vi också hjälp med akutboenden som du kan ställa dig i kö till via ett nätbaserat formulär. Mer information finns under Akutboende.

Hur lägger jag upp en annons?

När du går in på www.studentboet.se finns det en länk där det står ”Hyr ut en bostad”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. När du har skickat din annons kommer den att granskas och om den uppfyller alla villkor kommer den att publiceras. Skulle den inte uppfylla villkoren kommer du få ett mail med information om vad som måste ändras för att villkoren ska anses vara uppfyllda.

Varför måste jag skriva in mitt personnummer när jag lägger upp en annons?

Ditt personnummer kommer enbart visas för oss anställda på Studentboet. Under vår rutinkontroll kontrollerar vi vem personnumret tillhör och om den personen är skriven på adressen. Detta gör vi för att vi ska kunna säkerställa legitimiteten för annonserna som läggs upp.

Det står att min e-postadress redan är registrerad. Vad betyder det?

Om du tidigare har annonserat genom Studentboet är din e-post-adress fortfarande registrerad. När du la in din första annons fick du ett mail med en länk för att välja ett lösenord. Om du inte kommer ihåg vad du har valt för lösenord kan du beställa ett nytt. Gör det genom att klicka på "Logga in" och sedan "Glömt lösenord?".  

Jag har inget lösenord till min inloggning. Vad ska jag göra?

När du för första gången registrerade en annons fick du ett mail med en länk för att välja ett lösenord. Om du inte kommer ihåg vad du har valt för lösenord kan du beställa ett nytt. Gör det genom att klicka på "Logga in" och sedan "Glömt lösenord?".

Hur tar jag bort min annons?

Du kan ta bort din annons genom att logga in på Studentboet och leta rätt på din annons i flödet. Klicka på din annons. Till höger på skärmen kommer du nu se en symbol i form av en soptunna, tryck på den symbolen för att ta bort annonsen. Alternativt kan du maila till kontakt@studentboet.se och ange att du vill ta bort annonsen. Glöm inte att skriva vilken adress det gäller.

Du kan också logga in på Studentboet och klicka på Mina sidor på skärmens högra övre hörn. Klicka på Annonser. Du ser nu dina aktiva annonser. Klicka på aktuell annons (den du vill ta bort). Nu ser du din annons. Till höger mitt på skärmen ser du nu en symbol i form av en soptunna, tryck på den symbolen för att ta bort annonsen.

Hur redigerar jag min annons?

Du kan redigera din annons genom att logga in på Studentboet och leta rätt på din annons i flödet. Klicka på din annons. Till höger på skärmen kommer du nu se en symbol i form av en penna, tryck på den symbolen för att komma till redigeringsläget. Gör dina ändringar och skicka in annonsen för granskning. Annonsen kommer att publiceras inom en arbetsdag och du får ett mail när den är återpublicerad. Om du har problem med att redigera din annons, maila gärna till kontakt@studentboet.se.

Du kan också logga in på Studentboet och klicka på Mina sidor på skärmens högra övre hörn. Klicka på Annonser. Du ser nu dina aktiva annonser. Klicka på aktuell annons (den du vill ta bort). Nu ser du din annons. Till höger mitt på skärmen ser du nu en symbol i form av en penna, tryck på den symbolen för att komma till redigeringsläget. Gör dina ändringar och skicka in annonsen för granskning. Annonsen kommer att publiceras inom en arbetsdag och du får ett mail när den är återpublicerad. 

Hur anmäler jag intresse för en annons? 

För att kunna svara på annonser behöver du skapa ett konto på hemsidan. Det kostar ingenting och baseras på din mailadress. När du har hittat en annons som ser intressanta ut, är det upp till dig att kontakta hyresvärden. Ring, maila eller klicka på knappen för intresseanmälan. 

Kan jag lägga upp och redigera min annons via min mobiltelefon?

Vår hemsida är mobilanpassad så att du kan lägga upp en annons via din mobiltelefon. I dagsläget kan du dock inte redigera eller ta bort din annons via mobiltelefonen. Du behöver logga in på en dator för att redigera eller ta bort din annons. Du kan också maila till kontakt@studentboet.se så hjälper vi dig med detta. 

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?