Hjälp vid terminsstart

Survival Tour - din guide i bostadsdjungeln

Under paraplyet Survival Tour inkluderar Studentboet en rad olika projekt som vi eller våra samarbetspartners anordnar inför terminsstarten för att underlätta bostadssökandet för studenterna. Våra samarbetspartners är Uppsala University Housing Office (UUHO), Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder (HUS) och jagvillhabostad.nu. Inför terminsstart publiceras eventen i kalendariet nedan och även på våra Facebook-sidor Studentboet och Studentboet ads/annonser. Håll utkik, det kan löna sig! 

Akutboende

Under höstens terminsstart anordnar Studentboet akutboende för de studenter som ännu inte hittat någonstans att bo. Vi hyr bäddar på ett vandrarhem man kan anmäla sig till och boka till ett reducerat pris. I priset ingår frukost på vandrarhemmet samt fri wifi. Sängkläder tar man med sig själv, men har man inga kan man hyra det av vandrarhemmet.

Akutboendet anordnas under en till två månader beroende på efterfrågan. Vill du ansöka om akutboende? Det gör du i formuläret under Akutboendet i menyn till vänster. Formuläret aktiveras för anmälan inför varje hösttermin, det brukar ske i början av augusti. Aktiveringen meddelas även på våra Facebook-, Instagram och Twitter-sidor Studentboet och här på hemsidan. Har du frågor går det alltid att kontakta oss direkt. 

Kalendarium för Survival tour HT17

Uppsala universitets reccemottagning - 25 augusti kl. 11.30-13.30. Ses där!

SLUs välkomstmingel - 28 augusti kl. 11-13.30.

Campusturné - Hur kallt får det egentligen vara i en studentlägenhet? Tar min hyresvärd ut överhyra? Kan jag få tillbaka pengar? Har du frågor om din bostad? Kom och prata med oss på vår campusturné!

 - Studentboet & HUS campusturné på Blåsenhus (entréhallen) 26 september kl. 11.30-13.30

 - Studentboet & HUS campusturné på Ekonomikum (lokstallarna) 28 september kl. 11-13

 - Studentboet & HUS campusturné på SLU (utanför biblioteket) 10 oktober kl. 11-13

 - Studentboet & HUS campusturné på Ångström (Siegbahn-salen) 12 oktober kl. 11-13

Information om vilka datum och tider som campusturnén besöker ditt campus kommer att uppdateras här och på vår facebook-sida. Håll utkik!

 Speed-letting med Uppsala Housing Office - 27 september kl. 18.00. Se mer information i våra sociala kanaler. 

Survival Guide i Uppsala

Om terminen drar igång och du fortfarande inte hittat boende är detta platsen att söka råd. Survival guide är en broschyr med många matnyttiga tips. Läs den på länken nedan eller kom och hämta ett pappersexemplar på vårt kontor!

 

Bifogade filer

Survival guide

Logga in

Registrera

Glömt?