Akutboende

AKUTBOENDET  

 

I början på höstterminen anordnar Studentboet akutboende för de studenter som ännu inte lyckats lösa ett boende. Akutboendet innebär att du som bostadssökande ny student kan boka en bädd på ett vandrarhem till subventionerat pris genom Studentboet. I år har bäddar bokats på vandrarhemmet Hotell och vandrarhem - Centralstation som ligger mycket centralt i Uppsala. 

 

HUR OCH NÄR KAN DU BOKA?

Akutboendets intresseanmälan inför höstterminen 2021 kommer att öppna i augusti. Det är INTE möjligt att anmäla intresse för våra bäddar innan dess!

För att anmäla intresse, logga in på www.studentboet.se.

Formuläret öppnar och finns tillgängligt på DENNA SIDA från den 10e augusti.

Notera att akutboendet stänger den 4e oktober.

 

NÄR KAN DU BO PÅ AKUTBOENDE?

Akutboendet håller öppet mellan den 24e augusti och den 4e oktober. Vid behov görs en bedömning om perioden för akutboendet ska förlängas. 

 

VAR ÄR AKUTBOENDET - OM VANDRARHEMMET

Akutboendet inhyses på vandrarhemmet Hotell och vandrarhem - Centralstation som ligger på Bangårdsgatan 13, endast 50 meter från Uppsala centralstation. Till början av perioden är 28 bäddar bokade i tvåbäddsrum. Du kommer att bo ensam i tvåbäddsrummet på grund av covid-19. I takt med att behovet minskar antalet bäddar.

Tänk på att ta med egna sängkläder och badhandduk till vandrarhemmet! 
Har du inga sängkläder eller handduk kan du hyra det för 75 kr. Frukostbuffé ingår i priset och kan ätas i vandrarhemmets matsal.

På vandrarhemmet finns gratis wifi. På rummen finns TV och luftkonditionering. Vandrarhemmet har delad dusch och toalett och ett utrustat kök som får användas av gästerna samt möjlighet till tvätt. Rökning och fester är inte tillåtet.  

 

INTRESSEANMÄLAN OCH BOKNING

För att göra en intresseanmälan till akutboendet, gör så här:

SKAPA ETT KONTO eller (om du redan har ett) LOGGA IN PÅ WWW.STUDENTBOET.SE. Det kostar ingenting att göra en intresseanmälan. 

* Gå in under fliken Akutboende

* Fyll i formuläret så noggrant du kan. Lämna gärna ett meddelande till oss om du har särskilda önskemål, t.ex. att du önskar bo i ett rum med endast kvinnliga studenter. 

* Skicka in din intresseanmälan.

När du har skickat in din intresseanmälan får du ett bekräftelsemail på att vi har tagit emot din anmälan.

Studentboet kommer att höra av sig till dig när det finns en ledig plats på akutboendet enligt dina önskemål.

Ibland hamnar mail av misstag i skräpposten, så titta efter våra mail där också.

 

VILL DU AVBOKA DITT AKUTBOENDE

Du kan avboka ditt akutboende. Om du avbokar ditt boende senast en vecka innan inflytt får du pengarna tillbaka. Om det är mindre än en vecka kvar till inflytt kan du fortfarande avboka platsen, men vi kan inte garantera att du får igen din betalning. I det läget får du bara tillbaka dina pengar under förutsättning att vi hittar en annan student som kan fylla din plats. 

 

PRIS OCH BETALNING

Kostnaden för en akutboendebädd är subventionerad. Priset är 200 kronor per natt. Betalning av boende sker i förväg och för en vecka i taget. Mer detaljerad information om hur du betalar får du när du fått en bekräftad plats på akutboendet. Generellt gäller:

* Senast en vecka innan du ska bo i våra rum (eller samma dag som vi bekräftar din bokning om det är mindre än en vecka kvar till inflytt) ska din betalning vara gjord.

Tänk på att det kan ta någon dag för banken att föra över pengarna så gör din betalning i tid! Om vi inte har fått in din betalning i tid förbehåller vi oss rätten att avboka din sovplats. 

* Om du inte vill eller kan göra en kontoöverföring kan du också betala i receptionen på Uppsala studentkår. De tar både kontant och kort. 

När din betalning är mottagen får du ett bekräftelsemail. 

 

HUR CHECKAR DU IN PÅ AKUTBOENDET?

Om du har betalat för ditt akutboende och fått en bekräftelse kan du ta dig direkt till vandrarhemmet och uppvisa antingen ID eller bekräftelsemail i receptionen. Har du inte betalat in förväg bör du kontakta oss för vidare instruktioner. Incheckning sker efter kl 15 och utcheckning innan kl 11.

 

VIKTIGT ATT VETA OCH ATT TÄNKA PÅ

Betala i tid! Tänk på att det kan ta någon dag för banken att föra över dina pengar, så, för över pengar så fort som möjligt. 

Du kan behöva byta rum under din vistelse på akutboendet! I händelse av att rum avbokas kan vi behöva flytta om de boende så att inga bäddar står tomma. Om detta skulle ske meddelar vi såklart dig om detta.

 

Önskad period
Dina uppgifter

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?