Om Vattholmavägen

Uppsala studentkår förmedlar korridorsrum på Vattholmavägen för företaget Genova Kvarngärdet AB. Då vi inte har ett kösystem lägger vi ut lediga annonser i början av varje månad (ej juli) bland andrahandsannonserna under Bostäder och du anmäler intresse direkt i annonsen

Om företaget

Studentbostäderna på Vattholmavägen 16 ägs av Genova Kvarngärdet AB. Förmedlingen av rummen i studentboendet är överlagd på Uppsala studentkår. Det betyder att Uppsala studentkår kommer att administrera allt från utlysning till uthyrning av rummen till studenter i Uppsala. Reglerna för administrationen beslutas av Genova Kvarngärdet AB. 

Områdesbeskrivning

Studentbostäderna på Vattholmavägen 16 är ett korridorsrumskomplex som ligger nära Uppsala moské, flera andra studentbostadsområden och är nära till centrum.  I närheten finns dessutom en välsorterad ICA-butik, en cykelverkstad, flera restauranger m.m. En promenad till centrum tar ca 20 minuter, en cykeltur 10 minuter och det går även bra att ta bussen.

Objektsbeskrivning

Det finns 56 rum fördelat på två våningar. Det finns ett stort kök för rummen på nedervåningen och två mindre kök för rummen på övervåningen. Det finns dessutom en tvättstuga och två allrum. Det finns inget förråd. Varje rum har egen toalett och dusch. De gemensamma utrymmena är möblerade och det finns vitvaror och skåp för att förvara mat. Det finns inga möbler i rummen.

I hyran ingår el, vatten, värme, städning av de gemensamma utrymmen 1 gång i veckan, Internet och 1 hyresfri månad(juli). Uppsägningstiden är 2 månader. 

Titta gärna på bilderna från de gemensamma utrymmena och planlösningen av hela huset som vi bifogar längst ned på sidan.

1. Korridorsrum 10-12,5 kvm, hyra 3774kr-4080kr, 35 st

2. Korridorsrum 14-17,5 kvm, hyra 3876kr – 4692kr, 14 st

3. Korridorsrum 18,5-20kvm, hyra 4284kr – 4335kr, 3 st

4. Korridorstvåa 25 kvm, hyra 6222kr, 1 st

5. Korridorsetta 31kvm, hyra 6120kr, 1 st

6. Korridorstvåa 39kvm, hyra 7752kr, 1st

Förmedling och krav

Förmedlingen av korridorsrummen på Vattholmavägen 16 utförs genom följande rutin:

Första vardagen varje månad läggs det ut annonser för alla uppsagda rum oavsett inflyttningsdatum. Andra fredagen varje månad, under förmiddagen, plockas annonserna bort och ett mejl går ut till alla som har visat intresse. Dessa bekräftar sitt intresse för rummet genom att skicka in studieintyg och inkomstintyg senast måndagen därpå. På tisdagen kommer de första erbjudandena att skickas ut och då kommer man ha fram till torsdag på sig för att svara definitivt och vara beredd på att skriva kontrakt. Tackar man nej går vi vidare till nästa person redan på fredag. Vi fortsätter på det sättet så länge vi har intresserade personer för rummen. Har du inte hört någonting från oss inom två veckor får du alltid höra av dig till housing@studentboet.se. 

Avvikelser från ovanstående tidsintervall kan förekomma. Principen först till kvarn gäller dock alltid. 

Inflyttningsdatum går att läsa i själva annonsen och är inte förhandlingsbart, d.v.s. det går inte att söka ett rum som är utlyst från juni för att flytta in i augusti om man inte då är beredd på att betala hyra från och med juni. Ibland kan ett datum mitt i månaden ges för inflyttning, t.ex. andra veckan i juni. Den tiden i månaden som man inte har tillgång till rummet kommer man naturligtvis inte behöva betala för.

Avtalet är i första hand och gäller tillsvidare så länge man uppfyller kraven. För att kunna hyra ett rum i beståndet behöver du vara skuldfri, universitetsstuderande på minst halvtid och kunna visa på inkomst motsvarande CSN för heltidsstudier eller högre. När vi hör av oss och begär intyg för studier och inkomst behöver du inte göra något mer komplicerat än att du skickar in en pdf-fil med ditt antagningsbesked/registreringsintyg/CSN-beslut. Har du andra papper du ska skicka in kan du scanna det och skicka in via mejl. Det viktiga är att vi kan se var du har hämtat informationen ifrån, ditt namn och personnummer och kursen du ska läsa/inkomsten du kommer att ha kommande termin. 

Varken Uppsala studentkår eller Studentboet tillhandahåller någon kö. Rummen tilldelas enligt principen först till kvarn, givet att du uppfyller alla kriterier. Skulle du ha betalningsanmärkningar kommer du att hamna sist i kön. Därefter blir det enskilt beslut av fastighetsägaren om du får hyra rum. Om du anmäler intresse för någon av våra rum kommer Uppsala studentkår att begära en kreditupplysning på dig. Skulle en kreditupplysing inte vara möjlig kommer en deposition motsvarande 2 månaders hyror att begäras av dig.  

 

 

Bifogade filer:

Bild stort kök

Bild litet kök

Bild matrum 

Bild TV-rum

Planlösning

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?